2014 – Frankrijk – België (zomer)

2014 – Frankrijk – België (zomer)

13-7 Reisdag

Vandaag was de eerste dag, dus gelijk een goed stuk gereden. Bij de eerste camping aangekomen  (municipal in Wissant) blijkt deze niet echt onze smaak te zijn, hutje mutje op elkaar en behoorlijk vol. Doorgereden naar de andere camping en deze had wel plek, een terrassencamping voor campers. Iets verder van zee maar met een heel erg mooi uitzicht.

14-7

Vandaag zijn we wezen rond toeren door de omgeving, naar Calais geweest en even in de haven gekeken waar de boot naar Engeland gaat. Hierna zijn we langs de kust naar Cap Le Gris gereden. Erg mooie omgeving waar de Campert toch even moest werken om de heuvels op te komen. Dit lukte hem zonder problemen!

15-7 Reisdag

Deze dag zijn we verhuis naar een andere plek omdat het toch wel erg winderig was op de terrassen camping, koude wind ook vanuit zee.

Door het binnen land naar de volgende bestemming gereden  gewoon ontzettend mooi! Ondertussen nog even boodschappen gedaan en de familie op de hoogte gehouden met een paar foto’s op de wifi van de Mac Donalds. Eenmaal aangekomen op een keurig verzorgde camping kregen we een mooie rustig  ruime plek.

16-7 Rustdag..

Met een kleine jongen van 4 maanden is een rustdag ook fijn. De camping waar we nu zitten heeft een mooi overdekt zwembad erbij waar we even lekker in konden zwemmen met hem. Voorde rest erg weinig gedaan.

17-7

Deze dag zijn we naar Fort-la-plage geweest, een enorm toeristisch dorp wat je totaal niet zou verwachten. Dit hadden we snel gezien en zijn toen nog even wezen rijden en boodschappen gehaald. Om 15:00uur waren we weer op de camping en hebben nog even lekker geluierd, het was namelijk erg warm vandaag.

18-7

Weer een echte luierdag..en eigenlijk geen dingen ondernomen. Wel lekker wezen zwemmen en heerlijke  ananas pannenkoeken gebakken! In de avond nog geoefend om een paar mooie portret foto’s te maken van vrouw en zoon. Savonds prachtige onweer gehad met harde knallen en flitsen!

19-7

Vandaag zijn we naar Amiens gereisd en daar op een camping beland die aan de stad ligt. De Nothre-dam van Amiens, alleen deze is 2x zo groot als die in Parijs. Erg mooi en veel detail voor dingen! Savonds op de camping weer onweer gehad met een klein buitje.

20-7 Reisdag

Vandaag zijn we België in gegaan om daar op camping … te staan, naast de Siomon. Een mooie beek die toch eigenlijk wel te koud is om in te zwemmen.

21-7

Vandaag zijn we wezen wandelen, het was half bewolkt dus ideaal weer. Een geschreven wandelroute mee gekregen van de camping eigenaar. Onderweg een meneer tegen gekomen die voor de lokale VVV kantoor werkt en heeft ons nog wat vertelt over een aantal grotjes Grottes remacles. 2 grotjes waarvan de 1 voor de pastoor was en de andere voor de ezel. Hierna heeft hij ons een uitkijk punt laten zien met een enorm uitzicht. Erg mooie wandeling van 7km.

22-7

Besloten om omhoog te rijden naar het noorden van Limburg (Nederland) om daar nog een paar overnachtingen te doen. Onderweg werden we gebeld door de mensen die op ons huis passen en zeiden dat de stoppen er elke keer uit gingen. Omdat ik een groot tropisch aquarium heb hebben we besloten om terug naar huis te gaan. Het aquarium stond hier namelijk ook op en deze kan niet te lang zonder stroom. Thuis aangekomen was er niks meer aan de hand en is het moeilijk om de oorzaak te zoeken, dus eerst afwachten tot we weer problemen krijgen en dan de apparaten uitsluiten die op deze stom staan.

Tot slot:

Een zeer gevarieerde vakantie en een hoop mooie dingen gezien. De kleine heeft het super goed gedaan, slapen ging zeer goed, alleen op de warme dagen en overdag had hij wat moeite om in slaap te vallen.

Waar we ook achter zijn gekomen is dat we teveel zooi mee hadden wat we niet eens gebruik hadden of maar een keer of 2. Dit laten we de volgende keer thuis. We waren dus op plek van bestemming vaak aan het slepen met spullen om plek vrij te houden voor ons bed en zijn bed.

We zijn er ook achter gekomen dat wij liever iets langer op 1 camping staan dan om de paar dagen weer verder te reizen, misschien komt dit omdat we een kleine vent mee hebben en omdat we teveel troep mee hadden.

De camper heeft het weer super gedaan, geen moeite met de heuvels, ±250ml olie verbruikt op de hele reis, geen koelvloeistof verlies, en altijd starten en lopen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s