2012 – Frankrijk Summer Vacation

Frankrijk (zomer)

Hallo Allemaal, ik was ook weer terug van mijn eerste vakantie met onze bus!
Hieronder mijn dag verslag!

Vrijdag 1:
Reisdag, rond half 8 smorgens vertrokken vanaf ons huis richting Luxemburg . Na 480km en 7 uur verder zijn we op de eerste bestemming aangekomen. “campingnaam”. De hele dag veel regen gehad en zowel onderweg en als op de camping.  Maar de mooie heuvelachtige omgeving met  smalle slingerende weggetjes maakt veel goed!

File rijden in Maastricht


Zeer spooige camping, je zakte zo in het gras weg

Probleem 1:
De eigenaar van de camping zag toen ik naar de campeerplek reed olie druppens op het wegdek, bij nader onderzoek was mijn carter helemaal nat. Ik was bang dat er iets was met de nieuwe turbo want deze zit er net 3 dagen onder. Ik heb alle verbinden eerst gecontroleerd en het bleek dat de olie leiding op het olie filter los zat. Ik heb hem een slag los en weer vast gedraaid. Dit beek de volgende dag het euvel te zijn. Het blok is nu droog!!

Zaterdag 2:
Reisdag, 300km, opweg naar Troyes. We hadden een camping aan het meer uitgezocht maar deze bleek moeitlijk te vinden, maar gelukkig zijn er rond die meren een hoop campings dus er was keuze zat. Onderweg zonnig weer, maar eenmaal aangekomen en bezig met uitstallen brak de hemel open, weer alles klets nat en vies..
(Camping L’Epine aux Moines)

De hondjes lekker in het meer aan het spelen

Zondag 3:
Reisdag, Naar het mooie weer. Lange dag gereden 7uur en 350km maar erg mooie reis gehad naar de volgende camping dwars door het binnenland van Bourgondië. De camping die wij wouden hebben was weer moeilijk te vinden, en na wat heen en weer rijden toch op een andere camping gaan staan met enorm veel ruimte om ons heen.
(Camping Des Bains)

Wisselvallig weer onderweg, maar erg mooie omgeving!


Onze ruime plek en het word al lekker warm

Maandag 4:
Rond de camping de omgeving een beetje bekeken, gefietst, gewandeld en naar de winkel geweest voor de nodige boodschappen. Ook het VVV kantoor bezocht, erg vriendelijke en behulpzame frans man die ons heeft voorzien van de nodige kaarten van de omgeving.

Onze hond “Boris” in de schaduw

Dinsdag 5:
Vandaag wezen wandelen naar een waterval “La dragne” en naar de bron van de “L’ Yonne”. Ook wezen zwemmen in het zwembad bij de camping maar het water was heel erg koud door alle regen van de afgelopen week.

Waterval “La Dragne” (3 of 4meter)

Woensdag 6:
Vandaag 62km gefietst langs het kanaal en door het heuvel landschap weer terug. Was erg zwaar maar wel mooi, het was ook bloedheet en had je haast geen verkoeling van je eigen rijwind. Al met al wel een geslaagde dag.

Donderdag 7:
Vandaag een mooie wandeling gemaakt door de heuvels van 11km. Hierna nog even gezwommen in het zwembad bij de camping. Het water voelde koud aan, maar volgens de termometer was het 22 graden. Het weer was wisselvallig, weinig zon veel bewolking en af en toe regen. Savonds nog een uur gelopen met de honden.

Langs een meertje gekomen tijden de wandeling


Heuvel landschap

Vrijdag 8:
Een nieuw wandelpad ondekt. Deze gelopen zonder kaart of route uiteindelijk 11,35km gelopen. De honden renden door de beek heen die onder aan een heuvel lag en waren erg vermoeid toen we weer terug waren. Dus een mooie wandeling door bosrijke omgeving. Savonds op de camping lekkere pizza’s gegeten en het gekke is dat ze aardappels op de pizza’s doen wat wij in nerderland niet gewent zijn.

De beek waar de honden naartoe renden

Zaterdag 9:
Luie camping dag, beetje inpakken, opruimen en schoonmaken. Savonds nog een stukje gelopen met de hond. Morgen vertrekken we richting Doucier in de Jura.
Die avond is onze hond in een wespen nest gelopen, 4x gestoken op zijn kont en boven zijn oog. De angels eruit gehaald en azijn opgedaan. De volgende dag was de zwelling alweer afgenomen

Onze hond met zijn zwelling

Zondag 10:
Reisdag, Richting de Jura, mooie camping bij de beroemde watervallen van “Cascades du Hérisson”. Savonds lekker gegeten bij een pizzaria. Diesel was moeilijk te vinden deze dag, alles was dicht.

Schaduw boompje

Maandag 11:
Wandeling gemaakt langs de beroemde watervallen “Cascades du Hérisson”, erg mooi als je ziet wat een klein beekje zulke mooie watervallen kan maken! Savonds moest de trauma heli nog komen voor een melding bij een van de watervallen.

1 van de watervallen


Uitkijk punt naar een waterval

Dinsndag 12:
21Km op de mountain bike gezeten bult op en bult af. Er leuk pad, steil omhoog, heuvelig door de weilanden en een smalle hobbelige single track door het bos waar erg veel evenwicht voor nodig was! Hierna de boel ingepakt en 50km verder gereden naar een camping aan het meer “La Grand Lac” en heerlijk met de hondjes gezwommen!

Woensdag 13:
Naar de intermarché geweest voor boodschappen. Mooie rit ernaartoe en weer terug met een lang stuk van 13% omhoog en naar beneden. De bus deed het prima! Smiddags gezwommen met de honden in het meer. Savonds nog een rond gereden bij een ander meer. Het was een bloed hete dag en eigelijk te warm om iets te ondernemen.

De honden aan het spelen in het water


Ik met mijn vrouwtje bij het meer dat wij savonds nog bezocht hebben

Donderdag 14:
Vandaag zijn we eerst naar een grot geweest “Grottes Des Moidons” Daarna door het heuvel land naar een dorp gereden in een mooi dal met hoge steile rotswanden eromheen, Hierna 2,5km door gereden naar een waterval die begon als beekje bij een holte in de berg. Waar je ook nog een grot in kon.


Dorp in het dal


Met zijn 3en op de foto

Vrijdag 15:
Rustig dag, beetje gezwommen en met de honden in het water gespeeld. Langzaam aan de camper ingepakt voor morgen, dan gaan we terug richting ons eigen landje. Aan de overkant stond zomaar een Belgische T3, en achter ons nog een Duitser.

T3 overburen

Zaterdag 16:
Reisdag, 428km gereden naar Verdun, waar wij savonds een voorstelling hebben bekeken over de Slag van Verdun in 1918 (eerste wereld oorlog). Erg mooie show, met veel licht effecten. Wel moesten wij een regen jas aan omdat het af en toe sputterde en het buiten in de openlucht was in een steengroeve. Enige minpuntje was dat het frans was en ik daar geen ster in ben. De ontvanger met oordopjes met de vertaling was helaas niet erg goed verstaanbaar maar heb toch een beetje  van het verhaal mee gekregen.

Voostelling van de slag van Verdun, voordat het optreden begon, want dat moest namelijk in volledige duisternis (23:45 begon het pas)

Zondag 17:
Vandaag door de stad Verdun gelopen, langs alle monumenten die er te bezichtigen zijn  en dat zijn er een hoop! Ook hebben wij de tentoonstelling in de Citadel gedaan, voor 6 euro een prachtige tentoonstelling over hoe ze tijdens de eerste wereld oorlog ondergronds in hun fort leefden. Aan het eind van de middag nog een mountainbike route gereden van 14,6km, savonds de boel inpakken om morgen te vertekken naar Gilze-Rijen.

Deel van het Citadel en de beelden van de generaal

Maandag 18:
Reisdag, 375km. Eerst een enorm stuk over de lokale wegen gereden om bij de snelweg te komen, maar het scheeld maar liefst 80km inplaats van dat wij gelijk bij Verdun op de snelweg komen en via Luxemburg om moeten rijden. Rond half 3 aangekomen in Gilze-Rijen waar onze familie op de camping staat.

Ik achter het stuur

Dinsdag 19:
Reisdag, 290km en tevens de laatste dag. We zijn weer lekker thuis aangekomen, De katten begroeten, weer even naar het aquarium kijken en natuurlijk s’avonds weer heerlijk in ons eigen vertrouwde bed, want het camper bed moet nog steeds wennen!

Alweer in Nederland en nog even pauze op de Veluwe voor een plaspauze

De totale vakantie:
Deze vakantie heb ik een enorm vertrouwen in de bus gekregen! Omdat hij voor de vakantie een kapote turbo had en ik deze 2 dagen voor we weg gingen nog heb vervangen hoopte ik natuurlijk niet dat er nog andere dingen aan het licht kwamen. Maar na 2500 km en 1 klein olie probleempje wat zo te verhelpen was deed hij het echt uitstekend!
Ook het gebruik gemak was erg goed bevallen, luivel uitdraaien, stoelen eruit, tafel eruit beetje drinken uit de koelkast en we zitten, en dit alles binnen 5 minuten werk, echt heerlijk! Het comfort van de bus op zoon lange rit was ook erg goed, in mijn dagelijkse auto zou ik na 4 uur al ontzettend last hebben gehad van mijn kont, maar in de T3 kan je gewoon blijven zitten tot je in slaap valt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s